De eindstreep in zicht

Datum

We zijn er bijna.. Van een houten constructie naar een volledig herbruikbaar gebouw, dat bij elkaar wordt gehouden door bouten en moeren. Hieronder zie je de vorderingen.

“Floating Office Rotterdam (FOR) is hét voorbeeld van hedendaagse duurzame technologie en toont het potentieel van hout in de circulaire economie.

Het gebruikt het omringende water voor koeling, 800 m2 fotovoltaïsche zonne-energie maakt het zelfvoorzienend, het is koolstof-neutraal en klimaatbestendig en past zich aan de stijgende zeespiegel aan door te drijven. De houten structuur van FOR zorgt niet alleen voor een drastische vermindering van de ecologische voetafdruk, maar maakt het ook mogelijk om volledig herbruikbaar te zijn.

Zonder lijm wordt FOR bij elkaar gehouden met bouten en moeren, wat betekent dat het volledig demonteerbaar is en 1: 1 op een andere locatie weer in elkaar kan worden gezet. Met hout als belangrijkste bouwmateriaal, geeft FOR een voorbeeld voor hoe we kunnen bouwen op een manier die vriendelijker is voor de planeet.”

Bron: Stefan Prins, Powerhouse Company

Meer
berichten