Kantoor & laboratorium - Leiden Bio Science Park

Kantoor & laboratorium

FOR Janssen VOF is een samenwerking tussen bouwbedrijf Osnabrugge, Valleibouw en Construction Company. Binnen deze aannemerscombinatie gaan we de uitdaging aan om een nieuw gebouw te realiseren van ca. 13.500 m2 op het Leiden Bio Science Park. Het nieuwe state-of-the-art kantoor en laboratoriumgebouw is ontwikkeld door RED Company en ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company.

For Janssen realiseert het gebouw voor Janssen Biologics B.V. en Janssen Vaccines & Prevention B.V., onderdeel van Janssen, de farmaceutische bedrijven van Johnson & Johnson. Janssen is reeds gevestigd op het Leiden Bio Science Park en met dit nieuwe gebouw breidt Janssen haar huisvesting op het Leiden Bio Science Park uit. Samen met ontwikkelpartners, Gemeente Leiden en grondeigenaar Universiteit Leiden is op een feestelijke manier een startschot gegeven aan het bouwproces, de eerste paal is inmiddels geslagen!

Office Janssen

Locatie – Leiden

Afmetingen – 13.500 m²

Status – Bouw gestart

Het project

Leiden Bio Science Park – State-of-the-art kantoor en laboratoriumgebouw

Ontwerp

Voor het nieuwe 13.500 m2 tellende kantoor met laboratoriumruimte zijn gezondheid, kwaliteit, veiligheid, samenwerking, duurzaamheid en transparantie de belangrijkste uitgangspunten. Het unieke ontwerp van Powerhouse Company heeft een efficiënte en flexibele lay-out om de verschillende afdelingen binnen het bedrijf optimaal te ondersteunen, met innovatie en samenwerking als belangrijkste speerpunten. De ruim opgezette toekomstbestendige werkvloeren worden omringd door diverse gebouw-gebonden faciliteiten, zoals een ruim en licht atrium, een daktuin, en een volwaardig bedrijfsrestaurant.

Locatie

Gevestigd in Leiden, op de Kop van Leeuwenhoek, zal het kantoor deel uitmaken van de huidige campus op het Bio Science Park – dat met meer dan 215 bedrijven tot één van de meest toonaangevende en succesvolle Science Parken van Europa hoort. De directe omgeving wordt gevormd door diverse groenvoorzieningen, waterpartijen en wandelpaden richting de huidige locaties. Dit zorgt ervoor dat bezoekers en voorbijgangers makkelijk het gebouw kunnen herkennen en hun weg naar het nieuwe kantoor kunnen vinden.

Duurzaamheid

Om de ambitie van een zeer geavanceerd, duurzaam en gezond gebouw te kunnen vervullen is er gekozen voor ’s werelds meest erkende beoordelingssystemen: BREEAM voor duurzaamheid en WELL voor gezondheid en welzijn in en buitenom het gebouw. Het ontwerpteam heeft een gebouw gecreëerd dat niet alleen bijdraagt aan een betere leefomgeving door zuinig te zijn met energie en water en door CO2-uitstoot te reduceren, maar verzekert ook het welzijn van de medewerkers door de focus te leggen op een gezond binnenklimaat en een comfortabele, gevarieerde werkomgeving. Het gebouw krijgt een BREEAM Excellent en een WELL Gold certificaat.

Volg de bouw

De bouw is van start en de verwachte oplevering zal plaatsvinden in het eerste half jaar van 2023. Volg hier de bouw en alle updates rondom het project.

Volg de bouw

De bouw is van start en de verwachte oplevering zal plaatsvinden in het eerste half jaar van 2023. Volg hier de bouw en alle updates rondom het project.

“Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Janssen, waarbij we nieuwe normen creëren voor het werken in de 21ste eeuw. Niet alleen door middel van de grote en flexibele werkruimtes, maar zeker ook door de toepassing van een intelligent en duurzaam ontwerp waarbij alle functies samenkomen in een gebouw. Door de begane grond te activeren met een mix van werk-gerelateerde functies, wordt dit méér dan alleen een kantoorgebouw; het wordt een hybride gebouw dat innovatie en ontmoeting stimuleert.”

Nanne de Ru

Founding Partner van RED Company

Onze samenwerking

Voor dit project werken wij samen met een team van adviseurs en bouwers. Binnen deze samenwerking is RED Company de ontwikkelaar van het project. Het gebouw is ontworpen door het internationaal gerenommeerde architectenbureau Powerhouse Company, en wordt gerealiseerd door FOR Janssen VOF. Roodenburg is verantwoordelijk voor de installatietechnische werkzaamheden en Byldis voor de realisatie van de hoofddraagconstructie en de gevel. Van Rossum is aangesloten als constructeur, DGMR voor bouwfysica en duurzaamheid. Het projectteam wordt dagelijks aangestuurd door project management bureau DVP.

Gedurende het hele ontwikkelproces is RED Company juridisch geadviseerd door Allen & Overy. Partijen zijn geadviseerd door CBRE.