Duurzaam bouwen

Vanuit de aanneemcombinatie For Building focussen wij op
duurzaam bouwen en innovatieve projecten

Over ons

Vanuit de aanneemcombinatie For Building focussen wij op duurzaam bouwen en innovatieve projecten. For Building is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Valleibouw en Bouwbedrijf Osnabrugge. Onze unieke projecten zijn het toonbeeld van state-of-the-art duurzaamheidsmaatregelen.

Duurzaam bouwen

Onze unieke projecten zijn het toonbeeld van state-of-the-art duurzaamheidsmaatregelen

BREEAM - Excellent

De BREEAM Excellent certificering betekent dat For Building voldoet aan de strengste eisen en maatregelen voor duurzame nieuwbouw. Het keurmerk BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’ en is een meetinstrument voor de beoordeling van de duurzaamheid van projecten.

ISO 14001 Managementsysteem

Wij borgen al onze werkzaamheden en activiteiten rondom duurzaam bouwen in een 14001 managementsysteem. Door middel van dit milieumanagementsysteem werken wij structureel en zichtbaar aan het verbeteren van de milieuprestaties.

Bewust bouwen

Onderdeel van de BREEAM certificering is ook het Bewust Bouwen certificaat. Dit betekent dat wij voldoen aan een strenge gedragscode en bij de bouw op alle fronten letten op duurzaamheid, energiebesparing en het milieu. Ook de omgeving rondom de bouwplaats is prioriteit. Belangrijk is hierbij dat we iedereen continu en uitvoerig op de hoogte houden en eenvoudig en snel te bereiken zijn voor de omgeving, of het nu gaat om opmerkingen, tips, klachten of complimenten.

Milieu en energie

Wij staan garant voor verantwoord bouwplaatsbeheer in termen van milieubewust materiaalgebruik, beperking van energiegebruik en beperking van vervuiling. Belangrijk om te weten is dat wij groene bouwstroom gebruiken, al het afval in maar liefst 10 afvalstromen gescheiden afvoeren en minimaal 85% gecertificeerd recyclen en zoveel mogelijk upgraden i.p.v. down en daardoor bijna alle afval weer een herbestemming geven.

Samen bouwen voor...

Hanno van Veldhuizen – eigenaar van Valleibouw: “In het verleden heeft Valleibouw bij diverse projecten samengewerkt met architect en eigenaar van Powerhouse Company, Nanne de Ru. In 2019 kwam Nanne bij mij met de vraag om het Floating Office in Rotterdam te gaan bouwen. Vanwege de omvang, complexiteit en bouwsnelheid van dit drijvende kantoor hebben we toen de samenwerking in een bouwcombinatie voorgesteld aan Marco van den Essenburg – eigenaar van Bouwbedrijf Osnabrugge.” Zo begon het idee om For Building op te zetten en in deze combinatie state-of-the-art duurzame bouwprojecten te realiseren.